De klas van juf Petra

Klasactiviteiten / de klas van juf Petra 2015-2016

                    

Schooljaar 2015-2016
Klas van juf Petra
Welkom in onze klas!

De eerste twee weken van het schooljaar zitten er al op! In onze klas een hele hoop nieuwe gezichtjes. Welkom lieve vriendjes allemaal! Onze kleuters beginnen zich al echt thuis te voelen in de nieuwe klas. In alle hoekjes van de klas zijn ze al op ontdekking geweest. Zoals je kan zien hebben ze allemaal naar hartenlust gespeeld en gewerkt!

Bonte ballonnen

Bonte ballonnen huppelden door de klas en vlogen langs het pafond. Wat een plezier om met die felgekleurde ballonnetjes te spelen! Ondertussen leerden we de kleurtjes nog eens goed kennen. We kleefden, stempelden en prikten ook felgekleurde ballonnen. Met de parachute lieten we ballonnen dansen en vliegen.

Theaterboot

Dank zij de ouderraad konden we genieten van een poppenspel van de "Theaterboot". Die rare kapitein maakte ons eerst wel een beetje bang en in de boot was het akelig donker. Gelukkig kwam er al snel een lief muisje tevoorschijn. Die gekke muis wou steeds van kleur veranderen. Dat toverde al snel weer een lach op onze snoetjes. We hebben er allemaal heel erg van genoten! Dank je wel ouderraad!

Mijn restaurantje

Drie weken lang werkten we rond het thema “mijn restaurantje” in onze klas.
In de poppenhoek was er steeds veel te beleven. De frietketel had in ieder geval veel succes want er werden heel veel frietjes gebakken en ons restaurantje zat alle dagen vol. Onze koks hadden hun werk!
Samen met enkele mama's en papa's trokken we naar de winkel om enkele aankopen te doen zodat we echt konden gaan koken in de klas.
Op het menu stond: fruitsla, spaghetti, soep, pudding met koekjes, popcorn, pannenkoeken, croque monsieur, milkshake van banaan en chocolade! Er werd dus heel wat gesmuld!
Als volleerde koks gingen we naar huis!

Grootouderdag

Enkele grootouders kwamen in onze klas op grootouderdag spelen, turnen en zingen!
Onze kapoentjes genoten zichtbaar van al die aandacht en liefde. Het was eens even anders in de klas...

Herfst in de klas

Na het bezoek aan het bos knutselden we verder in de klas en speelden we met alles wat we in het bos gevonden hadden. We puzzelden herfstdieren, met elastiekjes probeerden we spinnenwebben te maken, op het bord kregen de spinnen griezelige poten en met plasticine kregen de paddenstoelen allemaal stipjes!

Het weer

Net na de herfstvakantie hebben we een weekje over het weer geleerd. We kleefden een zon, kleefden een paraplu en stempelden er regen bij. We brachten allemaal een paraplu mee maar de regen kwam maar niet dus hebben we maar met onze paraplu gedanst op de speelplaats. Met allerlei hulpmiddeltjes probeerden we ook wind te maken en dingen weg te blazen. Superleuk vonden onze kleuters het schilderen van wolken. Met scheerschuim en verf hebben we ons echt wel kunnen uitleven en er kwamen prachtige wolken tevoorschijn!

Uitstap naar het bos

Op 20 oktober maakten we met alle kleuters een uitstap naar het Troostembergbos om er herfstschatten te gaan zoeken. Met een zakje in de hand gingen we op stap en vonden heel veel kastanjes, eikeltjes en blaadjes. We merkten dat de bomen hele gekke gezichten naar ons trokken en we hebben zelfs een kabouterbad ontdekt!

Voorleesweek

Eind november is de jaarlijkse voorleesweek. Twee lieve mama’s durfden het aan om voor ons een verhaal te komen vertellen. Dat viel wel in de smaak bij onze kapoentjes!
Bedankt mama van Victor en Pixie! We hebben ervan genoten!

Zwemmen

De eerste zwemles is al even voorbij maar deze foto’s hadden jullie nog van mij te goed.
Heel veel dank aan de mama van Tibo voor de mooie foto’s!

Plezier in de turnzaal met Hopsakee