De klas van juf Ann

Klasactiviteiten / de klas van juf Ann 2015-2016

                    

Schooljaar 2015-2016
Klas van juf Ann
Even binnen gluren in de 3de kleuterklas

Zijn jullie benieuwd naar wat er in onze klas zoal gebeurt, kijk dan even mee naar de volgende foto’s.

Huisdieren

Het thema huisdieren werd door de kleuters erg geapprecieerd , we kregen namelijk heel wat diertjes op bezoek. De visjes van Mira mochten een weekje bij ons logeren, er kwamen 3 honden ( van Marie, Lucas en Dennis ) langs, we konden een dagje genieten van een kanarievogel en wie wilde kon een ritje maken op de pony van Lars. Bedankt aan alle ouders die met hun huisdier langs kwamen!

Schrijfdans: de vulkaan

Tijdens de schrijfdans van de vulkaan mochten we op muziek een vulkaan uitbeelden, het was alvast dolle pret. Na het uitbeelden tekenden we de vulkaan op papier, eens lekker niet tussen lijntjes kleuren maar stevig zwieren met de wasco's over het papier, kei leuk!

Theaterboot de blauwe schuit

Vrijdag 25 september stond theaterboot “ de blauwe schuit “ in de tuin van onze school. We mochten instappen via de brug en er met ons allen een plaatsje zoeken op de bankjes en toen ... konden we genieten van het verhaal van "de mol en het vogeltje". De mol vond een klein vogeltje , dat uit het nest gevallen was, en zorgde er heel goed voor door het elke dag wormpjes en water te geven. Maar toen het vogeltje groot was wilde de mol de vogel in een kooi zetten zodat het altijd bij hem zou blijven en niet weg zou vliegen. Gelukkig kon opa mol de kleine mol laten zien dat vogels wel moeten kunnen vliegen en kreeg het verhaaltje een happy end.
Nogmaals onze dank aan de ouders van de ouderraad die deze activiteit voor de kleuters hebben gesponsord.

Creanamiddag dans en beweging rond de herfst

Op maandag 12 oktober hielden we voor het eerst dit schooljaar een creanamiddag bij de kleuters. In onze klas konden we ons inleven in de kaboutertjes en deden we de plopdans, maakten we muziek met noten, onze handen, stokjes en instrumenten en moesten we met een ballon tussen onze kabouterbuikjes verder proberen te stappen. Wij genoten er alvast van, kijken jullie mee?

Herfstwandeling naar Troostemberghbos

Op dinsdag 20 oktober trokken we met z’n allen naar Troostemberghbos voor onze jaarlijkse herfstwandeling. Met een zakje in de hand gingen we op zoek naar allerlei herfstschatten zoals blaadjes, kastanjes, bolsters, eikels, beukennootjes, takken, …. We bewonderden de herfstblaadjes, de paddenstoelen en we probeerden de stammen van de bomen te meten met onze armen en konden voelen hoe sterk de bomen wel zijn.

Een brief van de Sint!

Dinsdag 24 november hing er een vreemde zak onder het afdak, na enkel speurwerk vonden we een brief van de Sint op de zak en een rode Sintbrievenbus in de zak. Omdat Postpiet niet zo goed meer kan lezen leent hij altijd de bril van Sinterklaas, maar dat vind Sint niet leuk want hij heeft zijn bril zelf nodig. Misschien moet Postpiet zelf eens naar de oogarts gaan voor een bril?


Er waren eens heksen en tovenaars

Tijdens het thema heksen en tovenaars werden we ondergedompeld in de magie van toverdrankjes, heksensoep en toverspreuken. We konden ons naar hartenlust verkleden , toverspreuken verzinnen en poppenspel spelen met onze zelfgemaakte griezelfiguren. Het gezelschapsspel van het snoephuisje van Hans en Grietje kon ons wel bekoren, we maakten een toverdrankje met een muis en een worm dat we echt mochten opdrinken.

Grootouderdag

Op vrijdag 27 november kregen we bezoek van een aantal lieve grootouders die leuke activiteiten kwamen doen met de kinderen. Er was heel wat actie in de klas, er werd gepuzzeld , getekend en geknutseld rond Sinterklaas. Oude en nieuw gezelschapsspelletjes werden uit de doos gehaald en we zongen liedjes , dansten en speelden orkest met echte instrumentjes. De bakpietjes konden helpen bij het bakken van hele lekkere speculaaskoekjes. Het was een hele leuke dag, de kleuters en de grootouders hebben ervan genoten! Hartelijk dank aan alle grootouders !

Herfstschatten in de klas.

Met de schatten die we in het bos vonden gingen we in de klas aan het werk. Meten, wegen, winkeltje spelen en verzamelen, het kwam allemaal aan bod. We maakten een lantaarntje en een schilderijtje met een herfsttafereeltje.

Schrijfdans ronden en achten

Bij de schrijfdans leerden de kleuters door middel van 2 rondjes, getekend met beide handen, een 8 tekenen. Eerst konden ze de rondjes en de 8 stappen op de mat, nadien kwam de oefening op papier.

Speciale opdracht heksensoep koken

Tijdens het thema heksen en tovenaars kreeg een eerste groepje van onze klas een speciale opdracht, ze moesten namelijk " lekkere heksensoep " koken. En dat Lucas, Karel, Thor en Arnaud dit voortreffelijk deden kan je zien op de volgende fotos. Een pluim voor onze 4 koks, de heksensoep met spinnetjes en wormpjes was verrukkelijk!


Cijfers in de klas

Gedurende 14 dagen waren we in de ban van cijfers in onze klas. Cijfers zoeken, cijfers herkennen, getal beelden herkennen, spelletjes spelen met cijfers, cijfercode van slot zoeken, .... Allerlei leuke en leerrijke dingen kwamen aan bod.

Creanamiddag muziek clowns

De creanamiddag rond carnaval stond in het thema muziek. We toverden alle kleuters met enkele attributen en wat schmink om in leuke, grappige clowns. Op bekende liedjes dansten de clowntjes erop los, ze hadden alvast veel plezier.

Enkele carnavalkiekjes


Speciale opdracht knutselen de post

Yelina, Sara, Nora en Suzanne waren de 4 gelukkigen die een speciale opdrachtbrief kregen, zij wilden heel graag knutselen. Hun opdracht bestond eruit een kartonnen huis in elkaar te knutselen en te versieren met verf en ieder een eigen brievenbus te maken met een schoendoos. Of ze in hun opdracht geslaagd zijn kan je alvast bekijken op de volgende foto's. Yelina, Sarah, Nora en Suzanne, jullie hebben het SUPER goed gedaan!

Speciale opdracht toneel spelen

Ze hebben er een tijdje moeten op wachten maar eindelijk mochten ook Dennis, Fien, Mira, Amélie en Annalisa een speciale opdrachtbrief ontvangen. Zij kozen om toneel te spelen dus dit werd hun opdracht: Schrijf een verhaal en speel het na.
Eerst werden de personages gekozen en het verhaal geschreven, het werd een spannend verhaal met een beer, een konijn, een clown, een regenboogprinses en een lief meisje.
Na veel oefenen konden onze toneelspelers eindelijk hun acteertalenten boven halen, het was echt prachtig. Proficiat voor de mooie opvoering!

Theatervoorstelling in de 3de kleuterklas

Zoals reeds enkele jaren traden de kleuters van de 3de kleuterklas met carnaval op in hun eigen gebouwd theater. De kleuters van de andere klassen kwamen met plezier kijken naar onze goochelaars, toneelspelers, muzikanten, dansers en zangers. Dit alles werd deskundig aan elkaar gepraat door enkele presentators die samen met alle theaterspelers hun beste beentje voor zetten. Het werd een knappe voorstelling, we hebben ervan genoten! Bravo!