Het eerste leerjaar

Klasactiviteiten / het eerste leerjaar 2015-2016

                    

Website van het eerste leerjaar
Schooljaar 2015-2016
Klas van juf Els
Hoekenwerk 1

Dag Anouk, Thomas, Lyna, Liene, Lore, Jarne, Fien, Léo, Lola, Lode, Stan, Mona, Elien, Anna, Niel, Lucas, Pheline en Liam ! Welkom in het eerste leerjaar !

Tijdens de eerste weken in het 1e leerjaar is het soms nog wat moeilijk om een hele dag stil te zitten. Daarom doen we nog regelmatig activiteiten waarbij we onze beentjes eens kunnen strekken, kunnen spelen of praten. Dit kan perfect tijdens hoekenwerk. Gedurende 2 namiddagen zijn er in de klas verschillende “hoeken” en daarin kunnen we allerlei leuke dingen doen. Tijdens het allereerste hoekenwerk konden we spelletjes spelen, buiten tekenen met krijt, op de computer werken, dingen bouwen met k’nex of op de mat spelen.


Hoekenwerk 2


Naar het bos

Bij het begin van de herfst hoort natuurlijk ook een boswandeling.
Na 5 minuutjes stappen stonden we al aan de rand van het mooiste bos van Houwaart, het Waelenbos. Of ook wel "verdwaelenbos" genoemd, omdat je er ook in kan verdwalen.
We vonden in dit natte bos heel wat kikkers maar we hebben vooral genoten van de mooie natuur.

Rekenen tot 6


"Schrijven" met verschillende materialen.

Nu we al een beetje kunnen schrijven is het tijd om eens verschillende materialen uit te testen :
met een spijker op karton, in zand, met lippenstift op de spiegel, op de computer, met waterverf, op een doek met een stift, met vingerverf, met strijkparels, met een spijker in plasticine, met gewone parels, op het bord, met wol, op een whiteboard …

Spinnen in de klas

Eén van de leukste huistaken is ongetwijfeld : "zoek een spin en breng ze mee naar de klas". Alhoewel ... sommige mama 's vinden dit niet zo leuk. Helaas waren er al wel enkele beestjes gesneuveld nog voor ze in de klas kwamen. We hebben de spinnen eens heel aandachtig bekeken. De juf heeft ook nog verteld over andere soorten spinnen en hun vele verschillende soorten webben. Nadien gingen we zelf aan de slag met het tekenen van een web en konden we onze spin naar keuze versieren. De echte spinnen hebben we terug vrij gelaten !

Halloween


Pietendiploma


Sint en Piet in de klas


VoorleesweekWerken met klei

Het is ondertussen al een traditie geworden … Chantal Smets kwam ook dit jaar aan ons aanleren hoe we op de juiste manier met klei moeten werken. De kinderen vonden het een heel leerrijke ervaring en de elfenpotjes waren weer heel mooi ! Bedankt Chantal !

Kerstverhaal

Wij spelen heel graag toneel. Dus het Kerstverhaal was ideaal om eens na te spelen. Elk kind kreeg een rol in het verhaal : Maria, Jozef, herders, een ezel en zelfs de ster. Het was heel leuk en er werd heel wat afgelachen.

Sneeuw


Vogels

We leerden in de klas over vogels. Het vogeltje van de omi en opi van Liam mocht een dagje naar onze klas komen. We brachten ook een bezoekje aan Hugo Vandenhove. Hij heeft heel veel verschillende vogels. We konden zelfs een echte steenuil van dichtbij bewonderen en aaien.