Template

Schoolactiviteiten / 2015 Algemeen creanamiddag bij juf Naomi

Creanamiddag bij juf Naomi

Tijdens deze creanamiddag deden we heel wat verschillende activiteiten in onze klas.
We begonnen met een stiltemoment. Het werd echt muisstil…
Na de stilte werd er heel vrolijke muziek opgezet waarop we mochten dansen en bewegen, luide muziek betekende grote bewegingen en hard dansen, stille muziek betekende zachtjes dansen met kleine bewegingen.
Na de opwarming gingen we aan de slag met de ritmestokjes, eerst wat experimenteren en daarna proberen hetzelfde ritme aan te houden. Dit lukte al heel goed!
Maar opeens klonken er dierengeluiden door de klas. Een aap, een gans, een olifant, een hond en een leeuw, eerst de dierengeluiden nadoen, daarna met bewegingen erbij!
Dit leverde grappige taferelen op!
Daarna was het de beurt aan de beeldhouwers. Er werden telkens drie kindjes gekozen waarvan eentje een standbeeld moest zijn, de tweede de beeldhouwer en het laatste kindje werd door de beeldhouwer precies hetzelfde gemaakt zoals het standbeeld. Niet altijd gemakkelijk, maar we kwamen weer tot een mooi resultaat!
Als voorlaatste activiteitje luisterden we nog naar liedjes rond gevoelens. Welk liedje maakt ons blij, droevig, boos of bang? Het bewegen op deze liedjes kwam vanzelf en de gevoelens waren ook heel zichtbaar!
Als afsluiter nog een rustig slaapliedje en onze creanamiddag zat er weer op.
Geniet maar mee van deze gevarieerde, creatieve en muzische namiddag!